به گزارش ایسنا به نقل از نوروساینس نیوز، پژوهشگران مهندسی پزشکی “دانشگاه کیس وسترن رزرو” (CWRU) آمریکا، شکل ناشناختهای از ارتباط نورونی را کشف کردهاند. این کشف میتواند به دانشمندان در درک بهتر فعالیت نورونهای مربوط به فرآیندهای خاصی از مغز و اختلالات مغزی کمک کند.
“دومینیک دوراند”(Dominique Durand)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: نتیجه قطعی این پژوهش هنوز به طور کامل مشخص نیست اما ما میدانیم که شکل کاملاً جدیدی از ارتباط را در مغز کشف کردهایم و از این کشف، هیجانزده هستیم.
تاکنون، سه روش ارتباطی برای “صحبت” نورونها با یکدیگر در مغز کشف شدهاند؛ ارتباط از راه سیناپس، ارتباط از راه آکسون و محل تقاطع شکافهای میان نورونها. دانشمندان باور داشتند نورونها هنگام شلیک، دامنههای الکتریکی ضعیفی تولید میکنند که میتوان آنها را با نوار مغزی ثبت کرد اما تصور این بود که دامنههای الکتریکی برای شرکت در فعالیت نورونی، بیش از حد کوچک هستند.
دوراند و گروهش طی آزمایشات خود و با برش قسمتی از بافت مغز، پرش یک موج را کشف کردند و نتیجه گرفتند که میتوان آن را با اتصال میدان الکتریکی توضیح داد.
پرش موج در سراسر فضای خالی میان نورونها مشاهده شد. دانشمندان و متخصصان علوم اعصاب پیش از این، چنین رفتاری را در بافت نورونی مشاهده نکرده بودند.
آزمایشهای جدید پژوهشگران کیس وسترن رزرو نشان دادهاند که این دامنههای الکتریکی نه تنها سلولها را تحریک میکنند، بلکه از عهده تولید دامنههای الکتریکی خود نیز برمیآیند.
این شکل جدید از ارتباط، هنگامی کشف شد که دانشمندان در حال تحلیل مکانیسم امواج نسبتاً سریع مغز بودند.
دوراند افزود: ما درباره این امواج آگاه بودیم اما عملکرد دقیق آنها را نمیدانستیم.